zondag 28 januari 2018

Carnaval!

Als tiener vond ik het helemaal geweldig, maar de laatste jaren vind ik er niets meer aan. ik vier dus geen carnaval meer, maar mijn man gaat sinds vorig jaar toch weer.
Iemand had in Den bosch kikkers als broche gekocht en een bloemen broche gekocht tijdens de carnaval en wilde er graag nog een paar. Maar ze kostte €12,50 per stuk dus was de vraag of zijn moeder het kon namaken. Zij overlegde met mij en je raad het al ook mijn man wilde er graag 1 en toen begon mijn dochter die in Schijndel stage loopt "ik wil er toch ook wel 1".
Dus ik ook aan de gang.
En dit zijn ze geworden.In de kleuren van Den bosch. en voor wie het niet weet de stad heet tijdens carnaval Oeteldonk en een oetel is een kikker.


Manlief had al bedacht, maak er maar een paar meer die verkoop ik wel tijdens de carnaval, maar ik hou niet zo van productiewerk dus dat laat ik lekker aan mij voorbij gaan.


Hij gaat lekker 2 dagen carnaval vieren en ik ga waarschijnlijk naar de Handwerkdagen in Zwolle. Nog nooit geweest ( het ligt ook een beetje uit de richting), maar ik heb er wel zin in.
tot snel.
groetjes lisette

6 opmerkingen:

 1. Wat een leukerds! Ik ga ook liever baar de gandwerkbeurs, weet nog niet of ik dit jaar ook ga, heb die week wel al vrij geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Angelique, ben je al eens in Zwolle geweest? Ben benieuwd of het wat is voor mij is hij nieuw.

   Verwijderen
 2. Nooit geweten dat oetels kikkers zijn. Jouw carnavalskikkers zien er leuk uit. Vast leuk om er een paar te haken, maar massaproductie is minder aantrekkelijk.
  Jouw man en jij gaan op jullie eigen manier een fijn weekend hebben.

  Groetjes en veel plezier in Zwolle, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer iets geleerd: oetels zijn kikkers. Leuke variant heb je gemaakt. Groot gelijk dat je je bij deze houdt als je het niet leuk vind om productie te draaien.
  De Handwerkbeurs is erg leuk om heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kikkers zijn leuk geworden en de handwerkbeurs in Zwolle is een echte aanrader :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Lisette, je hebt het Freubelpakket gewonnen op mijn blog. :-) Stuur je me een mail met je adres? Leuke kikkers trouwens! :-) Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen